Beef biltong
Beef biltong grote stukken van 200-550 gram excl. porto

Biltong is topkwaliteit rundvlees, gesneden, gemarineerd en gedroogd op de Zuidafrikaanse manier. Wordt verkocht via e-mail, prijs is € 7,50 excl. porto.

€ 0,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Beef biltong grote stukken van 200 tot 550 gram excl. porto.Biltong is rundvlees van topkwaliteit. Gemarineerd naar Zuid-Afrikaans recept en vervolgens gedroogd.
Verkocht per gewicht, daarom kunt u hier niet direct bestellen maar moet u me een e-mail sturen.
Laat me gewoon weten welk gewicht u wenst en ik zal zien wat ik voor u heb: mark@beefjerkykopen.nl

Prijs is € 7,50 per 100 gram exclusief verzendkosten. Verzendkosten zijn meestal € 5,90.

Mijn beef biltong wordt geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen, is glutenvrij en zonder "E-nummers".
De grote stukken biltong variëren meestal van 170 tot 600 gram met de meeste keuze tussen 320 en 400 gram.

Biltong: gedroogd vlees wordt niet veel mooier dan dit. Dat is de reden waarom een ​​Zuidafrikaan niet graag zijn land verlaat: moeilijk om goede biltong te krijgen buiten het zuidelijke deel van Afrika.

En wat is biltong?
Biltong is een groot stuk vlees genomen van de achterkant (bil) van het dier en in de vorm van een grote tong (tong): biltong. 'Uitgevonden' door de Nederlandse kolonisten in Afrika (de 'boeren') die een paar honderd jaar geleden hun vlees moesten drogen omdat ze geen elektriciteit konden vinden voor hun koelkasten. 
Het begint als een heel dik stuk vlees, wordt gemarineerd met die typische Zuid-Afrikaanse kruiden en specerijen en dan wordt het ongeveer 4 dagen gedroogd. Het eindresultaat in vergelijking met jerky is dikker, malser en ook "zachter" in smaak. "Maar toen ik biltong at in Afrika, was het droog als leer", zegt u misschien..? Ja, u bent nu niet meer in Afrika. Daar maakt iedereen en zijn moeder biltong in zijn achtertuin en droogt het daar ook en na productie, voordat het zijn weg naar u in de winkel vond, bleef het drogen. En werd steeds droger. Daarom verkopen ze in Afrika zelfs speciale "biltong snijders" die werken met lange hendels zodat u meer kracht kunt zetten in het snijden van die kurkdroge biltong.
In Nederland heeft u dat niet nodig omdat u mij heeft. Direct na productie zorg ik ervoor dat de biltong vacuüm wordt verzegeld om ervoor te zorgen dat u kunt genieten van kakelverse biltong, alsof het gisteren gemaakt was. Haal gewoon uw favoriete mes tevoorschijn en snijd een stuk af en u kunt beginnen met genieten.
Graag gedaan ;-)

Waarom importeer ik geen Zuidafrikaanse biltong?
Omdat het niet is toegestaan ​​dit in de E.G. te importeren. In Zuid-Afrika is sprake is van mond- en klauwzeer, dus u wilt echt niet dat ik dat importeer.
En eigenlijk kunnen we in Nederland minstens even goed biltong produceren als in Afrika. En gemaakt door professionals! Niet gedroogd in iemands tuin of schuur maar in een schone en door de overheid gecontroleerde gereguleerde omgeving, HAACP-proof, nette veilige arbeidsomstandigheden en zo.