Beef biltong chili bites 200 gram incl. porto

Biltong chili bites is stevige runder biltong gekruid met chili pepers. Ideaal om van te genieten met een drankje. Het is pikant maar niet heftig pikant. Prijs is incl. porto.

€ 15,95

 

Aantal: 
Bestellen

Beef biltong chili bites 200 gram prijs incl. portoBiltong chili bites grote stukken stevige runder biltong, gekruid met chili pepers. Ideaal om van te genieten met een lekker drankje zoals een whiskey, een mede of -zoals ik meestal doe- een cola.
Biltong chili bites zijn flinke stukken gedroogd vlees, droog en stevig van structuur, echt enorm stoer om te eten. Het is pikant maar niet heftig pikant. (Als je het pikantste uit mijn assortiment zoekt moet je bij de Indiana beef jerky Hot & Sweet kijken.)

Het is topkwaliteit runder biltong, gemaakt hier in NL volgens Nederlandse voedselwetten en hygiëne regels!
Geproduceerd zonder enige kunstmatige toevoegingen, gluten-vrij en zonder E-nummers.

Hoe meer u bestelt hoe lager de prijs per zak.
Prijs is inclusief verzendkosten.
 
1 x 200 gram = € 15,95
2 x 200 gram = € 28,90
3 x 200 gram = € 39,90
4 x 200 gram = € 49,80

Mijn beef biltong wordt geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen, is glutenvrij en zonder "E-nummers".

Dus wat is biltong in het algemeen?
Biltong is een groot stuk vlees genomen uit de kont (bil) van het dier en in de vorm van een grote tong (tong): biltong. 'Uitgevonden' door de Nederlandse kolonisten in Afrika (de 'boeren') een paar honderd jaar geleden die hun vlees moesten drogen omdat ze geen elektriciteitaansluitingen konden vinden voor hun koelkasten. Het begint als een heel dik stuk vlees, wordt gemarineerd met die typische Zuidafrikaanse kruiden en specerijen en dan wordt het ongeveer 4 dagen gedroogd. Het eindresultaat in vergelijking met jerky is dikker en zachter van structuur (minder droog) en ook "zachter" in smaak.
Biltong chili bites zijn voorgesneden stukjes biltong, gedroogd voor een extra dag en de marinade bevat chili peper om de smaak pittiger te maken.

Hoe biltong chili bites te bewaren?
Uit de verpakking en in een kom in de koelkast. Het is nog steeds vlees en het bevat geen kunstmatige toevoegingen om het langer mee te laten gaan, dus het is iets kwetsbaarder dan een dunner en droger stukje jerky. Dus bewaar het in de koelkast, misschien zelfs bedekt met die speciale "voedselfolie", krimpfolie, vershoud folie, je weet wel wat je zo moeilijk kunt afsnijden en te werken.

Mijn beef biltong wordt geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen, is glutenvrij en zonder "E-nummers".

 

Mbt de foto:
Toen ik een beroemde klant kreeg wilde ik natuurlijk met hem pronken! En deze heer is niet zomaar iemand ...
John Rhys-Davies, beroemd Britse acteur van -onder anderen- The Lord of the Rings en Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark, heeft in zijn jeugd een aantal jaren in Tanzania gewoond, dus hij weet alles van biltong, proefde ze allemaal en hij is er dol op. Dus toen hij twee jaar geleden voor het eerst mijn biltong (deze beef biltong chili bites!) op de Amsterdam Comic Con probeerde, was ik erg trots dat hij het lekker vond en hij schreef een aanbeveling voor me die ik sindsdien meeneem naar elke show waar ik mijn gedroogde vleesproducten promoot. We ontmoetten elkaar opnieuw in de zomer van 2019 op een evenement in België en deze keer liet ik hem naar mijn stand komen waar hij uiteindelijk twee enorme biltongs kocht, beide meer dan 400 gram zwaar.
Dus wil je weten of mijn biltong "het juiste spul" is ...? Vertrouw op JRD.

Mark.