Komt voor 20 Nov. op voorraad. Zuid-Afrikaanse stijl beef biltong Garlic, 250 gram. Knoflook dus, in hersluitbare zak.
U kunt hem nu bestellen en dan wordt hij tzt en zsm uitgeleverd. De gehele order komt dan! Indien u deellevering wilt moet u dat aangeven bij de "Opmerkingen", zo van "graag deellevering". U ontvangt dan nog tzt een betaalverzoek voor de extra porto.
Garlic, ofwel knoflook. De populairste smaak biltong van de afgelopen 16 maanden. Wordt ook veel door mij gepromoveerd op evenementen en daarom nu even tijdelijk uitverkocht. Maar niet knoflook alsof je in een Thais restaurant hebt gegeten en 2 dagen lang alles dat je eet naar knoflook smaakt, maar een subtiele smaaktoevoeging bij het mooie -Black Angus beef- rundvlees dat de Moorcrofts gebruiken. Echt goed gedaan. Heel blij mee. Uitstekende toevoeging aan mijn assortiment.
Zuid-Afrikaanse biltong verschilt van Nederlandse biltong doordat de Afrikaners nog wat vet op het vlees achterlaten. Terwijl wij Nederlanders elk stukje vet zorgvuldig wegsnijden, laten de experts expres wat vet achter omdat dit het het vlees simpelweg zoveel meer smaak geeft.
Beef biltong is rundvlees van topkwaliteit. Gemarineerd naar Zuid-Afrikaans recept en dan gedroogd en in stukjes gesneden. Biltong is over het algemeen zachter, malser, dikker, en daarom makkelijker te kauwen dan jerky.
Biltong wordt niet veel mooier dan dit. Dat is de reden waarom een ​​Zuidafrikaan niet graag zijn land verlaat: moeilijk om goede biltong te krijgen buiten het zuidelijke deel van Afrika.
Deze makkelijk te kauwen runderbiltong van topkwaliteit is verkrijgbaar in 4 smaken, ik heb ook Original, Chilli en Chili-Chorizo.
En voor degenen die mij kennen weten dat ik niet graag aan kleine zakjes doe omdat kleine zakjes relatief ongunstig geprijsd zijn dus bied ik je grote hersluitbare zakken van 250 gram aan voor een prima prijs. En kwantumkorting natuurlijk:
1 zak van 250 gram = € 25,95
2 zakken van 250 gram = € 46,90
3 zakken van 250 gram = € 66,90
4 zakken van 250 gram = € 85,80
Lang geleden stapte de familie Moorcroft op een schip en voer van Groot-Brittannië naar Zuid-Afrika om daar een nieuw leven te beginnen. Uiteindelijk werd de familie Moorcroft biltongmakers, zeer succesvolle biltongmakers. Inmiddels 6 generaties reeds. Maar qua verkoop hebben ze in Zuid-Afrika het plafond bereikt en als je wilt uitbreiden en op de Europese markt wilt verkopen, dan moet je vanuit Europa produceren. Dus onlangs zijn ze teruggekeerd naar Groot-Brittannië en nu produceren ze hun heerlijke originele "Zuid-Afrikaanse" (stijl) beef biltong in Noord-Ierland voor de Europese markt en met behulp van topkwaliteit Black Angus-vee grazend op Noord-Ierse weiden. (En is hun product in feite mooier dan ooit.) En ik importeer deze prachtige biltong voor de Nederlandse biltongliefhebbers.
En waar komt de naam "biltong" precies vandaan? De Nederlandse kolonisten in Zuidelijk Afrika (zo'n 200 jaar geleden) hadden gedroogd vlees nodig. Zij sneden dit van de bil van het beest en in de vorm van een grote lange tong. En zo is de naam "biltong" ontstaan.
Voedingswaarden per 100 gram
energie kJ/kCal: 1231/293
Vet totaal: 11%
waarvan verzadigd 4,3%
Koolhydraten 3,9%
waarvan suikers 3,4%
Eiwitten: 45%
Zout: 4,1%
Er is 200 gram heerlijk Black Angus vlees nodig voor het maken van 100 gram beef biltong.
Zonder MSG, zonder soja en zonder gluten.