January 2017: de Wild deer jerky is here to stay!

The Christmas jerky, de wild deer jerky, was such a success that for 2017 it will remain in my product range. Welcome Bambi!

December 2016 & Januari 2017: 3 new tastes!

Against my remark earlier in 2016 that "my range of products is now perfect" it seems things can always be more perfect.
In December 2016 I introduced the Wild deer jerky in my range as the "Christmas jerky", and it seems the jerky is so successful it's here to stay!
The range of Wild jerky now consistst of the Wild boar jerky, Wild elk jerky and the Wild deer jerky. All from animals who lived in the vast woods in eastern Europe. 

And in Januari 2017 I introduced 2 new horse jerky's: the terriyaki flavor and the improved original flavor. The original horse jerky already had his vast group of enthousiasts but now the flavor is even more "popular".

foto

November 2016: Fotowedstrijd via Facebook.

Wordt Facebookvriendjes met mij (Mark Kusters), plaats uw mooiste, leukste, grappigste foto van u met mijn producten op mijn Tijdlijn en wellicht bent u de maandwinnaar van een heerlijke Beretta beenhambout. Drie inzendingen per inzender per maand, niet meer graag.

Augustus 2016: introductie van de Basic beef jerky

Geïntroduceerd op Castlefest donderdagochtend, uitverkocht op Castlefest donderdagavond... En dat was zo ongeveer typerend voor deze fantastische nieuwe (super) jerky. We konden hem deze zomer niet sneller maken dan dat hij over de tafel vloog. Ongelooflijk.
En eigenlijk niet gek ook want dit is één van de mooiste en lekkerste jerky's ter wereld. Terug naar de basis; grote plakken licht gemarineerde rundvlees jerky die je zelf mag gaan scheuren. Een niet overheersende marinade, geen kunstmatige toevoegingen, alleen grote lappen heerlijk gedroogd rundvlees zoals men honderden jaren geleden ook jerky maakte. Stoer en lekker.
Natuurlijk weer exclusief bij mij.  *trots*

foto


Zomer 2016: "Oh what a summer..!"

Zo, en wat is er in de tussentijd niet gebeurd..!? Wat een heftige zomer was dit!!!
Vele fantastische evenementen, enkele missers helaas ook, enkele uitvallers, maar vooral heel veel lol en nieuwe mensen ontmoet. En een fantastisch nieuw product geïntroduceerd, de Basic beef jerky. 

Juni 2016: sterke toename van het aantal klanten uit België.

Wat deelname aan FACTS kan veroorzaken..! Heerlijk!
Ook de Belgische vleesliefhebbers gaan nu ervaren wat het betekent wanneer ik zeg dat ik het mooiste gedroogd vlees assortiment van Europa heb. En de acceptatie is fantastisch!!!
Helaas is het nog niet mogelijk om bij deze simpele webshop te betalen vanuit "het buitenland", ofwel van buiten Nederland, maar stuur mij dan een email, dan komen we op die manier "tot elkander". 

België-Nederland.

Digitale geldoverschrijving van Belgische klant naar mij toe: 3 dagen.
Verzending van jerky van mij naar Belgische klant toe: 1 dag.                     

 


Mei 2016: introductie van Razzor Back wild boar jerky.

 

Bij het Heggerijders Festival te Velsen-Zuid kon ik voor het eerst de gloednieuwe Razzor Back wild boar jerky aan het publiek voorstellen. En het was een instant succes! 
Eigenlijk niet gek ook: het product is héérlijk en door het 'kleine verpakking, kleine prijs" idee is het iets dat men niet snel laat liggen. 


April 2016: Elfia Haarzuilens.

Wauw! En nog eens wauw!!! Dit was heftig!
Gelukkig dat ik hulp had van Murel, Brenda & Frans want anders...
En ja, het was een verregend weekend. Maar met zulke fantastische bezoekers die als echte bikkels toch naar het evenement komen wordt ook een nat Elfia vanzelf een fantastisch Elfia.

 

foto's volgen 


update: Crocodile jerky is uitverkocht  (sorry)

 

April 2016: Introductie van crocodile jerk.

Het wordt niet exclusiever dan dit: crocodile jerky! Jerky van krokodil dus.
Exclusief voor dit werelddeel bij Beefjerkykopen.nl. 
Ben je gedroogd vlees liefhebber? Dan moet je dit echt geproefd hebben. 
En het is nog best lekker ook!

Vanwege beperkte beschikbaarheid verkoop ik het momenteel 1 portie per klant.

foto


Jerky = soldatenvoer door de eeuwen heen.


Al sinds het begin der tijden namen krijgers op hun tochten gedroogd vlees mee. Want een leger marcheert op zijn maag. En dat is anno nu niet anders!
Wat zeg je? Energie reep? Die gaat kapot tijdens het tijgeren. Marsreep? Die smelt in je liboza tijdens een warme zomerdag. Banaan? Geintje..?
Jerky blijft heel tijdens schuttersput graven, blijft eetbaar in Mali, en in Noorwegen, en verveelt minder snel dan hartkeks. En is prima te kanen bij een pilsje op de kazerne.

foto


Oktober 2015: Terug in het assortiment: de horse jerky! 

 

Op veler verzoek en zeker ook door mijn eigen aandringen is hij weer terug. De maker (beroepsslager) was er een jaar mee gestopt vanwege gezondheidsredenen en nu heeft hij de productie weer op zich genomen.

Barstend van originele smaak en proteïnen is dit een eiwittenbom en een delicatesse in gedroogd vlees. Zoals vele vleesliefhebbers weten dat biefstuk van het paard zeker niets onderdoet (volgens vele kenners zelfs lekkerder is) dan biefstuk van het rund, zo kan de paardenjerky met ieder andere smaak de concurrentie aan. 
Een Nederlands product om trots op te zijn!

foto


Oktober 2015: Introductie van de Indiana jerky Super Set.

 

Alle smaken Indiana jerky nu ook verkrijgbaar in de grote verpakkingen in 1 set voor een mooie prijs. 
Ideaal als kado voor een vleesliefhebber of om te presenteren op een feestje.


Augustus 2015: Terug in het assortiment biltong chili bites nieuwe stijl.

 

Eigenlijk zat het er aan te komen. Want met de enorme populariteit van de grote stukken biltong was het een kwestie van tijd eer dat de maker ook de biltong in stukken zou snijden. Redelijk grove en stevige stukjes biltong (aanmerkelijk groter dan de Cruga stukjes) en met een lekker pittige smaak van chili peper. Niet een "hellup brandweer!" pittig maar gewoon pittig.  

 


Augustus 2015: Indiana jerky helpt bij het winnen van Europese medailles!


Jerky als sportvoedsel is niet vreemd voor eenieder die even nadenkt: vlees is eiwitten (proteïnen) en die beestjes zijn weer goed voor je spieren. En vlees heeft weinig koolhydraten (suikers) en zorgt daarom behalve dat je er niet dik van wordt ook dat je geen last hebt van de beruchte insulinedip!
En dat is een goede reden waarom jerky populair is bij (top)sporters die wat willen happen en toch ook scherp willen blijven, en bij sporters die hun spieren na zware fysieke inspanning extra willen verwennen.

Mooi recent voorbeeld mbt het "scherp blijven" is dat mijn Indiana jerky mee ging met top-boogschutters Inge Enthoven, Chantal Noest en Olaf van Vlodrop naar het Europese Kampioenschap Veldschieten te Zweden. Die schutters hebben zich nu als goede gewoonte aangeleerd om tijdens zo'n dag (meerdere dagen zelfs) boogschieten géén boterhammen of energierepen te consumeren maar gedroogd vlees te kauwen. Resultaat: 3 medailles! (goud, zilver en brons) En waarom? Omdat ze scherp bleven. Omdat ze niet die dip hadden die zo funest is voor je concentratie die andere schutters wel ervaarden. 

Wil je scherp blijven tijdens examens, autorijden, werk of gamen? Eet gedroogd vlees en het werkt beter (en is gezonder) dan een energiedrankje!

foto


Terugblik op 2014.

 

Het is nu begin 2015 en ik kijk even terug op het afgelopen jaar. En wat een ongelooflijk jaar het was! Zo enorm veel leuke mensen ontmoet, meer evenementen dan ooit "gedaan" (zelfs een paar met charmante hulp in de stand), het assortiment flink uitgebreid en meer beef jerky en biltong dan ooit verkocht!

 

Soms voel ik me als een soort van zendeling die het woord van het gedroogde vlees verspreidt in de donkerste delen van het land. En de schare gelovigen, de liefhebbers van vlees als gezonde snack, als alternatief tussendoortje, groeit gestaag. Kicken!

 

Mooi ook dat gedroogd vlees ook wordt opgepakt door voedselcoaches en door lieden die bijvoorbeeld willen afvallen want daar past deze langzaam verteerbare koolhydraatarme lekkernij perfect bij.

 

Afijn, weer hard aan het werk nu. Nog een paar evenementen zien te regelen, orders de deur uit gooien, recente Facebookactie afronden...

 

Groetjes!

 

Mark Kusters

Januari 2015.


Druk, druk, druk...


Ja, sorry, ik ben echt druk bezig geweest met Middeleeuwse Ridderspektakels, Elf Fantasy Fair (Elfia), Castlefest, Rapalje Festival, Keltisch Midzomer Festival, Highland Games, en meer en daarom is deze pagina redelijk verwaarloosd. Maar ik ga me beteren. Ik beloof het!

Mark.

Nieuw in het assortiment: stoere malse beenhambout.


Gloedjesnieuw in het assortiment: een heerlijk malse beenhambout. En we noemen hem "Stinco". (What's in a name..?) Oorspronkelijk was dit artikel een “beursspecial” tijdens de Archeon Midwinter Fair van begin December 2013 maar hij was toen zo’n succes (in de loop van de zondag volledig uitverkocht) dat ik hem tot vaste waarde in mijn assortiment heb gemaakt.
 
De babybilletjesmalse varkensbout is reeds bereid (gekruid, gekookt en gegrilld), en is na afkoelen verpakt in een vacuümzak en is dus direct gereed voor consumptie. De bout is buiten de koelkast te bewaren en kan desnoods koud of op kamertemperatuur gegeten worden, al is eventjes opwarmen in de vacuümzak eenvoudig genoeg mocht u hem warmer willen eten. (En -eerlijk is eerlijk- dan is hij ook op zijn lekkerst!)
 
Stoer bij een kampvuur, heerlijk als tussendoortje in een gezelschap. Stukje afsnijden en genieten maar!
 
Mark Kusters
Januari 2014

foto
 

En zo begint dat dan...


Lekkere jerky en voor de laagste prijs. Dat is het doel van beefjerkykopen.nl. Het leven is per slot van rekening al duur genoeg.

 

Vanuit mijn eigen interesse ben ik beef jerky gaan verkopen. Ik werd jaren geleden dol op beef jerky tijdens mijn vakantie in Colorado. Daar is beef jerky net zo gewoon als chips of boterhammen hier in NL, en met een grote keuze en nog grotere zakken. Toen koos ik uit dat grote aanbod de goedkoopste beef jerky (tja, je moet toch iets kiezen...), ging 'm proeven en werd ter plekke gek op "de beef jerky met de indiaan", de Indiana jerky.

 

En nu, 10 jaar later, is het dan zo ver gekomen dat ik zelf deze uitstekende beef jerky ben gaan importeren. Indiana beef jerky: heerlijke beef jerky voor een eerlijke prijs.

 

Indiana jerky maakt alleen maar gebruik van puur vlees. Sinds enkele maanden lever ik nu ook andere vleessoorten dan alleen maar beef (rund) jerky: er is nu ook chicken jerky (kip) en turkey jerky (kalkoen).  En op de zak staat wat er in zit, dus de beef jerky is geen paardenvlees (hetgeen trouwens beslist geen ramp zou zijn), de chicken jerky is geen duif en de turkey jerky is geen meeuw.

 

Mark Kusters.

Den Haag, Augustus 2013. 

foto

Beefjerkykopen.nl is onderdeel van Trade Mark Den Haag. Aangesloten bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55743269.