info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Beef biltong grote stukken, prijs is € 8,50 per 100 gram.

Beef biltong
Beef biltong grote stukken, prijs is € 8,50 per 100 gram.
1 Review | Review toevoegen
Beef biltong is grote stukken topkwaliteit rundvlees, "Nederlandse stijl" zo vetarm mogelijk gesneden, gemarineerd en gedroogd op de Zuidafrikaanse manier. Prijs is € 8,50 per 100 gram.

Standaard levertijd

1

€ 0,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Beef biltong grote stukken van 200 tot 550 gram.



Biltong is rundvlees van topkwaliteit. Gemarineerd naar Zuid-Afrikaans recept en vervolgens gedroogd.
Biltong: gedroogd vlees wordt niet veel mooier dan dit. Dat is de reden waarom een ​​Zuidafrikaan niet graag zijn land verlaat: moeilijk om goede biltong te krijgen buiten het zuidelijke deel van Afrika.
Bestel via mark@beefjerkykopen.nl

Prijs is € 8,50 per 100 gram. De meeste stukken zitten tussen de 150 en 300 gram met natuurlijk uitschieters naar onder en boven.
Ik heb beef biltong stukken van 2 producenten: een Nederlandse en een Zuid-Afrikaanse. Wanneer u per sé de Zuid-Afrikaanse biltong wilt -waar nog vaak een flinke vetrand aan zit- vraag daar dan specifiek naar in de opmerkingen.
Standaard krijgt u wat mij het beste qua voorraad uitkomt.

Hoe te bestellen? Unieke stukken zijn niet direct via de webshop aan te schaffen. Indien u reeds andere artikelen heeft besteld kunt u bij de "opmerkingen" schrijven dat u ook graag een stuk beef biltong van ongeveer x-gram wilt en dan kijk ik wat ik voor u heb. Indien u niets anders uit de webshop heeft besteld accepteert het webshopsysteem geen aanschaf van nul euro en moet u even een mailtje sturen naar mark@beefjerkykopen.nl en regelen we uw aanschaf via e-mail.

En wat is biltong?
Biltong is een groot stuk vlees genomen van de achterkant (bil) van het dier en in de vorm van een grote tong (tong): biltong. 'Uitgevonden' door de Nederlandse kolonisten in Afrika (de 'boeren') die een paar honderd jaar geleden hun vlees moesten drogen omdat ze geen elektriciteit konden vinden voor hun koelkasten. 
Het begint als een heel dik stuk vlees, wordt gemarineerd met die typische Zuid-Afrikaanse kruiden en specerijen en dan wordt het ongeveer 4 dagen gedroogd. Het eindresultaat in vergelijking met jerky is dikker, malser en ook "zachter" in smaak. "Maar toen ik biltong at in Afrika, was het droog als leer", zegt u misschien..? Tja, u bent nu niet meer in Afrika. Daar maakt iedereen en zijn moeder biltong in zijn achtertuin en droogt het daar ook en na productie -voordat het zijn weg naar u vond- bleef het doorgaan met drogen. Daarom verkopen ze in Afrika zelfs speciale "biltong snijders" die werken met lange hendels zodat u meer kracht kunt zetten bij het snijden van die kurkdroge biltong.
In Nederland heeft u dat niet nodig omdat u mij heeft. Direct na productie zorg ik ervoor dat de biltong vacuüm wordt verzegeld om ervoor te zorgen dat u kunt genieten van kakelverse biltong, alsof het gisteren gemaakt was. Haal gewoon uw favoriete mes tevoorschijn en snijd een stuk af en u kunt beginnen met genieten.
Graag gedaan ;-)


Bewaaradvies: Indien de zak open is en de portie niet dezelfde dag op gaat (gefeliciteerd met uw zelfbeheersing) haal dan de biltong uit de originele plastic verpakking en wikkel hem eventueel 1 keer in vershoudfolie en bewaar hem in de koelkast. De biltong kan prima in de koelkast bewaard worden maar dat moet dan graag een droge koelkast zijn waar geen vocht bij de biltong kan komen.
Een aangebroken portie moet hoe dan ook altijd droog en "ademend" bewaard worden.

Er is ongeveer 200 gram rundvlees nodig voor het maken van 100 gram beef biltong.

Mijn beef biltong is vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen, is suikervrij, soyavrij en glutenvrij en is schitterend biologisch vlees.

Sorteren op:

Review toevoegen
Michel - 13-01-2024 23:48

Deze Biltong is echt een aanrader, al meerdere keren grote stukken besteld en elke keer super lekker.
Echt vlees van de specialist.
Zelf mooie stukjes van snijden met een mooi mes en hoppa... snel zijn want hij is zo op 😃
De voedingswaarden hiervan zijn ook heel goed en eiwitrijk!