Zuid-Afrikaanse stijl beef biltong Chilli-Chorizo, 250 gram in hersluitbare zak.
Deze zachte, gemakkelijk te kauwen runderbiltong van topkwaliteit is verkrijgbaar in verschillende smaken, dit is de "Chilli-Chorizo" smaak. Niet overheersend maar op een mooie subtiele manier is deze smaak toegevoegd zodat je nog steeds weet dat je topkwaliteit Black Angus rundvlees snoept. Echt goed gedaan, heel blij mee. Uitstekende toevoeging aan mijn assortiment.
Deze makkelijk te kauwen runderbiltong van topkwaliteit is verkrijgbaar in 4 smaken, ik heb ook Original, Chili en Garlic.
En voor degenen die mij kennen weten dat ik niet graag aan kleine zakjes doe omdat kleine zakjes relatief ongunstig geprijsd zijn dus bied ik je grote hersluitbare zakken van 250 gram aan voor een prima prijs. En kwantumkorting natuurlijk:
1 zak van 250 gram = € 25,95
2 zakken van 250 gram = € 46,90
3 zakken van 250 gram = € 66,90
4 zakken van 250 gram = € 85,80
Zuid-Afrikaanse biltong verschilt van Nederlandse biltong doordat de Afrikaners nog wat vet op het vlees achterlaten. Terwijl wij Nederlanders semi-hysterisch elk stukje vet zorgvuldig wegsnijden, laten experts expres wat vet achter omdat dit het vlees simpelweg zoveel meer smaak geeft.
Beef biltong is rundvlees van topkwaliteit. Gemarineerd naar Zuid-Afrikaans recept en vervolgens gedroogd en in stukjes gesneden. Biltong, gedroogd vlees, wordt niet veel mooier dan dit. Dat is de reden waarom een ​​Zuidafrikaan niet graag zijn land verlaat: moeilijk om goede biltong te krijgen buiten het zuidelijke deel van Afrika.
Biltong is over het algemeen zachter, malser, dikker en makkelijker te kauwen dan jerky.
Lang geleden stapte de familie Moorcroft op een schip en voer van Groot-Brittannië naar Zuid-Afrika om daar een nieuw leven te beginnen. Uiteindelijk werd de familie Moorcroft biltongmakers, zeer succesvolle biltongmakers. Inmiddels 6 generaties reeds. Maar qua verkoop hebben ze in Zuid-Afrika het plafond bereikt en als je wilt uitbreiden en op de Europese markt wilt verkopen, dan moet je vanuit Europa produceren. Dus onlangs zijn ze teruggekeerd naar Groot-Brittannië en nu produceren ze hun heerlijke originele "Zuid-Afrikaanse" (stijl) beef biltong in Noord-Ierland voor de Europese markt en met behulp van topkwaliteit Black Angus-vee grazend op Noord-Ierse weiden. (En is hun product in feite mooier dan ooit.) En ik importeer deze prachtige biltong voor de Nederlandse biltongliefhebbers.
Voedingswaarden per 100 gram
energie kJ/kCal: 1231/293
Vet totaal: 11%
waarvan verzadigd 4,3%
Koolhydraten 3,9%
waarvan suikers 3,4%
Eiwitten: 45%
Zout: 4,1%
Er is 200 gram heerlijk Black Angus vlees nodig voor het maken van 100 gram beef biltong.
Zonder MSG, zonder soja en zonder gluten.