Zuid-Afrikaanse stijl beef biltong Chilli, 250 gram hersluitbare zak.
Deze zachte, gemakkelijk te kauwen runderbiltong van topkwaliteit is verkrijgbaar in verschillende smaken, dit is de "Chilli" smaak. Deze smaak is licht pikant, mooi subtiel gekruid, dus niet vlammen-uit-je-oren pikant.
Zuid-Afrikaanse biltong verschilt van Nederlandse biltong doordat de Afrikaners nog wat vet op het vlees achterlaten. Terwijl wij Nederlanders elk stukje vet zorgvuldig wegsnijden, laten de experts expres wat vet achter omdat dit het het vlees simpelweg zoveel meer smaak geeft.
Beef biltong is rundvlees van topkwaliteit. Gemarineerd naar Zuid-Afrikaans recept en dan gedroogd en in stukjes gesneden. Biltong is over het algemeen zachter, malser, dikker, en daarom makkelijker te kauwen dan jerky.
Biltong wordt niet veel mooier dan dit. Dat is de reden waarom een ​​Zuidafrikaan niet graag zijn land verlaat: moeilijk om goede biltong te krijgen buiten het zuidelijke deel van Afrika.
Deze makkelijk te kauwen runderbiltong van topkwaliteit is verkrijgbaar in 4 smaken, ik heb ook Original, Chili-Chorizo en Garlic.
En voor degenen die mij kennen weten dat ik niet graag aan kleine zakjes doe omdat kleine zakjes relatief ongunstig geprijsd zijn dus bied ik je grote hersluitbare zakken van 250 gram aan voor een prima prijs. En kwantumkorting natuurlijk:
1 zak van 250 gram = € 25,95
2 zakken van 250 gram = € 46,90
3 zakken van 250 gram = € 66,90
4 zakken van 250 gram = € 85,80
Lang geleden stapte een Brits gezin op een schip en zeilde naar Zuid-Afrika om daar een nieuw leven te beginnen. Hun naam was Moorcroft. Uiteindelijk werd de familie Moorcroft biltongmakers, en succesvol ook nog. Het zijn inmiddels biltongmakers van de zesde generatie. Maar qua verkoop zijn ze in Zuid-Afrika tegen het plafond aangelopen en als je wilt uitbreiden en op de Europese markt wilt verkopen, moet je vanuit Europa produceren. Dus onlangs zijn ze teruggekeerd naar Groot-Brittannië en nu produceren ze hun verbazingwekkende originele "Zuid-Afrikaanse" (stijl) rundvleesbiltong in het Verenigd Koninkrijk voor de Europese markt en met de hulp van Black Angus-rundvee van topkwaliteit. En ik importeer deze prachtige biltong voor de Nederlandse biltongliefhebbers.
En waar komt de naam "biltong" precies vandaan? De Nederlandse kolonisten in Zuidelijk Afrika (zo'n 200 jaar geleden) hadden gedroogd vlees nodig. Zij sneden dit van de bil van het beest en in de vorm van een grote lange tong. En zo is de naam "biltong" ontstaan.
Voedingswaarden per 100 gram.
energie kJ/kCal: 1231/293
Vet totaal: 11%
waarvan verzadigd 4,3%
Koolhydraten 3,9%
waarvan suikers 3,4%
Eiwitten: 45%
Zout: 4,1%
Er is 200 gram heerlijk Black Angus vlees nodig voor het maken van 100 gram beef biltong.
Zonder MSG en zonder gluten.