info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Beef biltong, grote stukken, gemaakt door Zuid-Afrikanen, € 8,95 per 100 gram

Beef biltong, grote stukken, gemaakt door Zuid-Afrikanen,  € 8,95 per 100 gram
Beef biltong, grote stukken, gemaakt door Zuid-Afrikanen, € 8,95 per 100 gram
0 Review | Review toevoegen
Made by South African biltong producer Moorcroft in the South African style with often some fat still attached to the sides. Exactly how South Africans want it.
€ 0,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Runderbiltong, grote plakken, gemaakt door Zuid-Afrikanen


Grote stukken ("plakken") runderbiltong, gesneden zoals Zuid-Afrikanen hun nationale snack gesneden willen hebben, vaak met nog wat vet eraan.
Gemaakt van topkwaliteit vlees: Black Angus-runderen uit de groene weiden van (Noord-)Ierland en gemaakt door het familiebedrijf Moorcroft, een Zuid-Afrikaanse biltongmaker van de zesde generatie. Ze zijn onlangs terugverhuisd van Zuid-Afrika naar het Verenigd Koninkrijk (om precies te zijn naar Noord-Ierland) en nu kunnen ze hun prachtige producten op de Europese markt verkopen. Ik ben er erg trots op hun prachtige vleesproducten te importeren.

Prijs is € 8,95 per 100 gram. De grote stukken biltong variëren meestal van 200 tot 450 gram, met de meeste keuze tussen 250 en 380 gram.
Ik heb runderbiltongstukjes van twee producenten: een Nederlandse en een Zuid-Afrikaanse. Als je per se Zuid-Afrikaanse biltong wilt – waar vaak nog wat vet aan zit – ben je hier aan het juiste adres.

Dus, hoe te bestellen? Unieke stukken kun je niet rechtstreeks via de webshop kopen. Als je al andere artikelen hebt besteld, kun je dit artikel voor € 0,00 kopen en bij "opmerkingen" aangeven dat je ook een stuk Zuid-Afrikaanse runderbiltong van ongeveer x gram wilt, dan kijk ik wat ik op voorraad heb. Als je niets anders in de webshop hebt besteld, accepteert het webshopsysteem geen aankoop van nul euro en moet je een e-mail sturen naar mark@beefjerkykopen.nl. We regelen je aankoop dan via e-mail.
Betaling verloopt via Tikkie of bankoverschrijving.

Mijn runderbiltong is geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen, glutenvrij en zonder "E-nummers".

Biltong: veel lekkerder gedroogd vlees bestaat niet. Daarom verlaat een Zuid-Afrikaan zijn land niet graag: het is moeilijk om buiten Afrika aan een goede biltong te komen.

En wat is biltong?
Biltong is een groot stuk vlees, afkomstig van de rug (bil) van het dier en in de vorm van een grote tong (tong). 'Uitgevonden' door de Nederlandse kolonisten in Afrika (de 'boeren') die - een paar honderd jaar geleden - hun vlees moesten drogen omdat ze geen elektriciteit voor hun koelkasten konden vinden.
Het begint als een heel dik stuk vlees, wordt gemarineerd met die typische Zuid-Afrikaanse kruiden en specerijen en vervolgens wordt het ongeveer 4 dagen gedroogd. Het eindresultaat in vergelijking met gedroogd vlees is dikker, malser en ook 'zachter' van smaak. 'Maar toen ik biltong in Afrika at, was het droog als leer', zou je kunnen zeggen...? Ja, je bent niet meer in Afrika. Daar maakt iedereen biltong in zijn achtertuin en na de productie, voordat het bij jou terechtkwam, bleef het drogen. En werd het steeds droger. Daarom verkopen ze in Afrika zelfs speciale "biltongsnijders" die met lange hefbomen werken, zodat je meer kracht kunt zetten om die kurkdroge biltong te snijden.
Die heb je in Nederland niet nodig, want daar heb je mij. Direct na de productie zorg ik ervoor dat de biltong vacuüm wordt verpakt, zodat jij kunt genieten van verse biltong, alsof het gisteren gemaakt is. Pak je favoriete mes, snijd er een stukje af en je kunt beginnen met genieten.
Graag gedaan ;-)

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.