Bent u zwanger? Gefeliciteerd!
Maar helaas betekent dit dat u tot uw bevalling niet van heerlijke jerky mag genieten. Niet alleen niet van jerky trouwens: alles dat bij lage temperatuur bereid is is niet veilig voor uw ongeboren kindje! Heeft met een parasiet te maken genaamd toxoplasmosa gondii die in etenswaar kan voorkomen en die overleeft bij lage tenperaturen. Ongevaarlijk voor u maar schadelijk voor uw kindje. Daarom dat wordt aangeraden al uw etenswaren goed heet te bereiden/koken.

Nu is het zo dat er wat tegenstrijdige berichten zijn omtrent wannneer het wel en wanneer het niet zou mogen en bij welke voedingsmiddelen. Maar ik bemoei me niet met andere voedingsmiddelen (worst, haring...), alleen wat ik zelf verkoop, en u moet geen risico nemen met uw ongeboren vrucht. Toch..?
Dus gewoon even een paar maanden van de jerky afblijven svp.

Wanneer u zelf informatie hierover gaat zoeken zorg er dan voor dat u de gerenomeerde media gebruikt, dus niet een maanlichtvrouwtje op Facebook als uw leidraad aanhouden maar sites als het Voedingcentrum in NL of de Amerikaanse FDA.

Mark.


https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/toxoplasmose.aspx
https://www.fda.gov/Food/ResourcesForYou/HealthEducators/ucm083327.htm
Geen blogitems gevonden.