Zuid-Afrikaanse stijl beef biltong Original, 250 gram in hersluitbare zak.
Deze zachte, gemakkelijk te kauwen voorgesneden runderbiltong van topkwaliteit is verkrijgbaar in verschillende smaken. Dit is de "Original" smaak, ofwel de basis smaak. Hij komt in een hersluitbare zak.
Zuid-Afrikaanse biltong verschilt van Nederlandse biltong doordat de Afrikaners nog wat vet op het vlees achterlaten. Terwijl wij Nederlanders elk stukje vet zorgvuldig wegsnijden, laten de experts expres wat vet achter omdat dit het het vlees simpelweg zoveel meer smaak geeft.
Beef biltong is rundvlees van topkwaliteit. Gemarineerd naar Zuid-Afrikaans recept en vervolgens gedroogd en in stukjes gesneden. Biltong is over het algemeen zachter, malser, dikker, en makkelijker te kauwen dan jerky.
Biltong, gedroogd vlees, wordt niet veel mooier dan dit. Dat is de reden waarom een ​​Zuidafrikaan niet graag zijn land verlaat: moeilijk om goede biltong te krijgen buiten het zuidelijke deel van Afrika.
De Moorcroft biltong komt in 4 verschillende smaken. Dit is de basis-smaak, de "Original". Ik heb ook "Chilli", "Garlic" en "Chilli-Chorizo".
Degene die mij kent weet dat ik niet graag aan kleine zakjes doe omdat die relatief duur zijn dus bied ik je grote -hersluitbare- zakken van 250 gram aan voor de beste prijs. En kwantumkorting natuurlijk dus hoe meer je neemt, hoe lager de prijs per zak.
1 zak van 250 gram = € 25,95
2 zakken van 250 gram = € 46,90
3 zakken van 250 gram = € 66,90
4 zakken van 250 gram = € 85,80
Lang geleden stapte de familie Moorcroft op een schip en voer van Groot-Brittannië naar Zuid-Afrika om daar een nieuw leven te beginnen. Uiteindelijk werd de familie Moorcroft biltongmakers, zeer succesvolle biltongmakers. Inmiddels 6 generaties reeds. Maar qua verkoop hebben ze in Zuid-Afrika het plafond bereikt en als je wilt uitbreiden en op de Europese markt wilt verkopen, dan moet je vanuit Europa produceren. Dus onlangs zijn ze teruggekeerd naar Groot-Brittannië en nu produceren ze hun heerlijke originele "Zuid-Afrikaanse" (stijl) beef biltong in Noord-Ierland voor de Europese markt en met behulp van topkwaliteit Black Angus-vee, en vervolgens importeer ik deze prachtige biltong voor de Nederlandse biltong liefhebbers.
En waar komt de naam "biltong" precies vandaan? De Nederlandse kolonisten in Zuidelijk Afrika (zo'n 200 jaar geleden) hadden gedroogd vlees nodig. Zij sneden dit van de bil van het beest en in de vorm van een grote lange tong. En zo is de naam "biltong" ontstaan.
Voedingswaarden per 100 gram
energie kJ/kCal: 1231/293
Vet totaal: 11%
waarvan ongeveer 4,3%
Koolhydraten 3,9%
waarvan suikers 3,4%
Eiwitten: 45%
Zout: 4,1%
Er is 200 gram heerlijk Black Angus vlees nodig voor het maken van 100 gram beef biltong.
Zonder MSG, zonder soja en zonder gluten.